Învățături

Despre conferința de leadership susținută de Robin Sharma în România o să se mai vorbească.41600_128764897158284_9543_n
M-am hotărât să scriu pentru că sunt prea multe persoane curioase și tot atâtea care au opinii.

Yourway a fost unul din partenerii evenimentului. Am fost aleși, fără falsă modestie, datorită atenției pe care o acordăm “echilibrului dintre viața personală și reușita profesională.”

M-am întors de la eveniment cu sentimentul că am petrecut câteva ore din care pot să-mi trag seva atunci când provocările sunt pe măsură. Asta pentru că-mi place să trăiesc intens și nu de puține ori mi se întâmplă să uit lucrurile simple, normalitatea din viața de zi cu zi.

Cred că nu strică să te lași tras de mânecă atunci când uiți că poti dovedi în egală măsură inteligență si capabilitate fără a critica. Este la modă să dai feedback. Am mai scris despre competitivitate si cum poate acest comportament să ne sărăcească. Despre căt timp alocăm punând în evidență neajunsurile, găsindu-ne propriile scuze, în loc să îndreptăm ceva la situatia dată.

Discuțiile despre ce nu ne place la alții, nemulțumiri și negare ca stare, ajung un scop în sine și par să devină cel mai interesant mod de a fi. Ascultând însă un vorbitor internațional, m-am mulțumit că nu suntem singurii care mai avem de lucru pe acestă temă.
Ne lăsăm greu convinsi să acționăm, să schimbăm ceva pornind chiar cu propria persoană.

Mă bucur însă pentru cei care au venit la eveniment fără să aibă nevoie să li se reamintească că sunt valoroși prin ei înșiși. Trăiesc printre noi și suficienți oameni normali care își au propriile resurse de echilibru. Au găsit totuși lucruri interesante de notat in agende.

Poate chiar simplitatea cu care Robin face aceste recomăndari le face importante.

“To be and not to have”.

Să faci un scop din a fi si nu doar a avea, banal dar greu de atins.

“Be yourself”.

Trăim într-o societate care ne oferă false modele la tot pasul, pare să fie chiar mai dificil să-ți prezinți autenticitatea decât să copiezi.

“Polish your talent”.

Cred în antrenamentul permanent în scopul dezvoltării personale, al identificării de surse motivante și dorința de a fi din ce în ce mai bun, cel mai bun în ceea ce faci. Cu condiția să fi identificat care este lucrul pe care îl faci cel mai bine, domeniul care te reprezintă profesional și uman.

Sunt numai câteva dintre învățăturile pe marginea cărora Robin Sharma a construit modelul Liderului fără funcție.

Solicita o programare

Programeaza-te